Kod | D-S1 |
---|---|
Jednostka organizacyjna | Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa |
Kierunek studiów | Dietetyka |
Forma studiów | Stacjonarne |
Poziom kształcenia | Pierwszego stopnia |
Profil studiów | ogólnoakademicki |
Limit miejsc | 30 |
Czas trwania | 6 semestrów, 3 lata |
Adres komisji rekrutacyjnej | Centrum Rekrutacji, ul. Ku Słońcu 140 (Budynek Biblioteki Głównej ZUT, wejście od parkingu) |
Godziny otwarcia sekretariatu | od 16 do 26 lipca (pn.-pt.) godz. 9-15; 20 lipca (sob.) godz.10-14; nr tel: 91 449 4949, 91 449 4587 (dla obywateli polskich), 91 449 6055 (dla cudzoziemców) |
Wymagany dokument | |
Zadaj pytanie |
OPIS KIERUNKU
Jeśli pragniesz zgłębić tajniki racjonalnego odżywiania i zrozumieć, jak wpływa ono na utrzymanie dobrej kondycji fizycznej i psychicznej, kierunek dietetyka jest idealny dla Ciebie!
Na zajęciach nabędziesz wiedzę z zakresu żywienia człowieka zdrowego i chorego, anatomii, fizjologii, biochemii, a także psychologii i stylu życia. Studiując na naszym kierunku zdobędziesz również praktyczne umiejętności w zakresie układania diet, prowadzenia konsultacji dietetycznych oraz edukacji pacjentów.
Studiując dietetykę, możesz liczyć na dużą ilość praktyk i zajęć laboratoryjnych. Dynamiczny rozwój nauk o żywieniu zmotywuje Cię do ciągłego podnoszenia kwalifikacji.
Dołącz do nas i pomóż innym w osiągnięciu lepszej jakości życia poprzez właściwe odżywianie!
CZEGO SIĘ NAUCZYSZ:
- komponować zdrowe posiłki, dobierać odpowiednie produkty spożywcze oraz analizować potrzeby żywieniowe swoich podopiecznych;
- diagnozować i zapobiegać schorzeniom związanym z nieprawidłowym odżywianiem oraz planować odpowiednie dietetyczne zalecenia dla osób zdrowych, jak i chorych.
TWOJE PERSPEKTYWY ZAWODOWE:
- placówki służby zdrowia i zakłady żywienia zbiorowego;
- ośrodki rehabilitacyjne;
- szkoły i przedszkola;
- firmy cateringowe;
- własna praktyka.
WIĘCEJ INFORMACJI
.