• zaloguj się
  • utwórz konto

Rekrutacja na studia stacjonarne pierwszego stopnia w języku polskim

zmień rekrutację anuluj wybór

Oferta prezentowana na tej stronie ograniczona jest do wybranej rekrutacji. Jeśli chcesz zobaczyć resztę oferty, wybierz inną rekrutację.

Biotechnologia

Szczegóły
Kod BIO-S1
Jednostka organizacyjna Wydział Biotechnologii i Hodowli Zwierząt
Kierunek studiów Biotechnologia
Forma studiów Stacjonarne
Poziom kształcenia Pierwszego stopnia
Profil studiów ogólnoakademicki
Języki wykładowe polski
Limit miejsc 50
Czas trwania 3,5 roku, 7 semestrów
Adres komisji rekrutacyjnej Centrum Rekrutacji, ul. Ku Słońcu 140 (Budynek Biblioteki Głównej ZUT, wejście od parkingu)
Godziny otwarcia sekretariatu od 16 do 26 lipca (pn.-pt.) godz. 9-15;
20 lipca (sob.) godz.10-14;
nr tel: 91 449 4949, 91 449 4587 (dla obywateli polskich),
91 449 6055 (dla cudzoziemców)
Wymagany dokument
  • Matura lub dokument równoważny
  Zadaj pytanie
Obecnie nie trwają zapisy.

(pokaż minione tury)

OPIS KIERUNKU

Inspiruje cię świat natury? Studia na interdyscyplinarnym kierunku biotechnologia obudzą w Tobie pasję wynalazcy. Tu połączysz kompetencje technologiczne z umiejętnością wykorzystania organizmów żywych w produkcji zwierzęcej i roślinnej, ochronie środowiska, przetwórstwie i produkcji żywności, a także w procesach wytwarzania biomateriałów, substancji bioaktywnych i wielu innych. Powiązaniu wiedzy z praktyką sprzyja niepowtarzalna infrastruktura, w skład której wchodzi Centrum Dydaktyczno-Badawcze Nanotechnologii, specjalistyczne laboratoria wyposażone w najnowocześniejszą aparaturę (np. Laboratorium Chromatografii i Spektrometrii Mas) oraz pracownie mikrobiologiczne.

NAUCZYSZ SIĘ:

  • analizować zjawiska z wielu dziedzin technicznych i przyrodniczych np. biochemii, mikrobiologii, ochrony środowiska, inżynierii genetycznej;
  • wykorzystywać organizmy żywe w produkcji zwierzęcej i roślinnej, przetwórstwie oraz produkcji żywności;
  • wytwarzać biomateriały.

TWOJE PERSPEKTYWY ZAWODOWE:

  • przemysł spożywczy, paszowy, kosmetyczny;
  • uprawa roślin i hodowla zwierząt;
  • ochrona środowiska;
  • obszar badania i rozwój.

WIĘCEJ INFORMCJI


.